Tyre-Sealants bv gaat samenwerking aan met Cyclon International bv voor de fietsmarkt.

Op 02 oktober 2014

PERSBERICHT – 1 oktober 2014

Cyclon Bike Care distributeur OKO in rijwielmarkt
Cyclon Bike Care is met ingang van 1 oktober 2014 de distributeur van OKO in onder meer Nederland en België. Het Britse OKO wil via de distributiekanalen van Cyclon haar producten breed in de rijwielmarkt zetten. Met de vernieuwde productsamenstelling van OKO behoren lekke banden door gaten tot 7mm en Snake Bites tot het verleden. Tevens is product lichter is geworden om in te spelen op de veeleisende topsporter.

 

OKO-assortiment
Het OKO-assortiment bestaat uit drie producten:

  • OKO Magic Milk voor tubeless conversies. Een latex product met een veel langere levensduur dan de andere producten op de markt en toch super licht.
  • OKO Puncture Free voor wegfietsen. Dit product dicht gaten tot 4 mm en is geschikt voor alle fietsbanden en is ideaal voor zowel binnenbanden als volledige tubeless conversies;
  • OKO X-Treme voor off-road gebruik. Gaten tot 7 mm, spleten en snake bites worden moeiteloos gedicht;

Vernieuwde Samenstelling
De samenstelling van de OKO producten is sterk verbeterd. Hierdoor worden niet alleen grotere gaten gedicht maar is het product ook veel lichter geworden. Ook de topsporters op de weg en offroad maken nu gebruik van het product zonder dat zij onnodig veel gewicht mee hoeven te nemen.

Winnen of verliezen
Een lekke band betekent in de wedstrijdsport vaak het verschil tussen winnen of verliezen. In de finale van een wegwedstrijd of tijdens de marathon in een MTB-challenge betekent een lekke band meestal het einde van het zicht op een goede klassering. Door het gebruik van OKO komt het podium binnen handbereik. Maar ook voor het gebruik in het woon-werk of woon-school verkeer zorgt OKO voor vele kilometers zorgeloos fietsen.

Een bandleven lang bescherming
OKO Puncture Free en OKO X-TREME bieden een bandleven lang bescherming tegen lekrijden en zorgen ervoor dat de banden op druk blijven. Hiermee kan de fietser niet alleen zorgeloos fietsen maar is deze oplossing ook veel goedkoper dan de bekende anti-lek banden.

Over Cyclon International B.V.
Cyclon International B.V. uit Geffen is opgericht in 1985. Cyclon is in bijna 30 jaar uitgegroeid tot de meest complete en kwalitatief hoogwaardige smeer- en onderhoudsproductlijn voor de tweewielers in Europa. Daarnaast is Cyclon International B.V. distributeur van Maxim The Original Sports Nutrition en Sportsbalm Muscle Care en verzorgt Cyclon International B.V. de inrichting van de werkplaats bij rijwielspecialisten.

Noot aan de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Paul Boers (directeur Cyclon International B.V.), telefoon 073-5341024 of 06-22570550. Voor de redactie hebben we op verzoek testsamples beschikbaar.