MTB Team Habitat for Humanity: Gebruikt OKO Magic Milk

Op 01 juni 2015

Het mountainbike team Habitat for Humanity heeft een test gedaan met OKO Magic Milk en deze was zeer succesvol.

De nieuwe Magic Milk is echt perfect ! was de eerste reactie. Wij zijn van mening dat OKO baad heeft bij de promotie en het goede imago van het Habitat Mountainbiketeam en dat het Habitat mountainbiketeam beter kan presteren met OKO gaf de team manager Maarten Kemperman aan.

De winst voor het team zit hem erin dat de vloeistof sneller grotere gaten afdicht en beter houdt, dus duurzamer is. Daardoor is er minder van nodig dan bij een willekeurig ander merk. Dat scheelt rondvliegende massa en gewicht.

Habitat Mountainbike Team kent flitsende start in Amsterdam
Amsterdam, 10 februari 2015 | Dinsdag is in het EYE Filmmuseum in Amsterdam het Habitat Mountainbike Team gepresenteerd. Het team, met daarin onder andere de Nederlands kampioenen Thijs Zuurbier en Anne Terpstra, zal zich het komende jaar in gaan zetten om aandacht te vragen voor Habitat for Humanity Nederland.

De ploeg presenteerde zich in het nieuwe tenue, waarop het logo van Habitat duidelijk zichtbaar is. Schrijver (en ambassadeur van Habitat) Patrick van Hees gaf het startschot, stelde het team voor aan de aanwezige pers en interviewde de renners en begeleidende staf over hun ambities. Kopman Ruben Scheire gaf duidelijk aan wat het doel voor de komende jaren is. ‘Rio is het grote doel waar alles de komende tijd voor moet wijken’, vertelde de ambitieuze Belg die vorig seizoen opzien baarde door de prestigieuze UCI wedstrijd in Saalhausen op zijn naam te schrijven.

Sponsors voor het goede doel 
Het Habitat Mountainbiketeam is eenvoortzetting van het Van der Heide-Kenda Mountainbiketeam. Van der Heide en Kenda blijven beide verbonden als sponsor aan het team, maar geven hun plaats in de spotlight dit jaar graag aan Habitat. De Van der Heide Groep steunt Habitat Nederland al jaren en gaat dit nu intensiveren door via sportsponsoring aandacht te vragen voor dit goede doel.

Habitat Directeur Jennifer Lemke: ‘Wij zijn heel erg blij met deze bijzondere samenwerking. Doordat er nu een ambitieus mountainbike team met ons logo rijdt, komen wij op een mooie en positieve manier onder de aandacht van het Nederlandse publiek. Zo kunnen wij nog meer mensen betrekken bij ons doel en activeren om met ons mee te bouwen!’

 

Sterk team en prima begeleidingteam
Het Internationale team heeft maar liefst zes renners voor het komende seizoen. In het komende seizoen staan onder andere de Nederlands kampioenen Thijs Zuurbier en Anne Terpstra onder contract bij het team. Dit 21-jarige talent won zeven maal een Nederlandse titel. Ook de 23-jarige Terpstra geldt als een groot talent in binnen- en buitenland. In 2009 won ze als junior de wereldbeker in Madrid, en in 2014 werd ze voor de tweede maal Nederlands kampioen.

Naast kopman Scheire, Zuurbier en Terpstra bestaat het Habitat Mountainbiketeam uit de renners Blaza Klemencic (Slovenië), Gosse van der Meer (Nederland) en Lisa Mitterbauer (Oostenrijk). Verder komen uit voor het team: Durk Fabriek (Nederland), Henk Bos (Nederland) en Maurits Buist (Nederland).

Teammanager Maarten Kemperman is trots dat hij met zo’n sterk team op jacht kan gaan naar successen. ‘Met zoveel kampioenen en talenten in een team wordt de lat natuurlijk hoog gelegd’, aldus Kemperman. ‘Gelukkig hebben we naast sterke renners ook een prima begeleidingsteam en een hechte groep sponsors. Met zijn allen gaan we er een mooi seizoen van maken.’