OKO en Habitat MTB Team bundelen krachten voor een betere bandenoplossing.

Op 29 juni 2015

Ervaren rijders weten dat voor tubeless ready banden, een latex-melk sealant nodig is om de band luchtdicht te maken langs de velg en velgstrip. Natuurlijke latex rubber is de basis van de meeste melk tyre sealants. Maar het heeft problemen. Het droogt snel uit, waardoor er balletjes van rubber in de band ontstaan: het geeft ammoniak af, wat velgen corrodeert en de banden aantast: en het veroorzaakt allergieën bij een groot aantal mensen. Hier leest u wat de experts zeggen:

"Latex allergische symptomen variëren van mild tot ernstig, afhankelijk van uw gevoeligheid en de mate van blootstelling van latex allergeen. De meest ernstige allergische reactie op latex is een anafylactische reactie, die dodelijk kan zijn. "(Mayo Clinic, USA)

"We weten dat meer dan 6% van de bevolking nu een allergisch antilichaam ontwikkeld  tegen natuurlijke rubberlatex eiwitten en dat bij ongeveer 10% van de gezondheidswerkers symptomen gevonden worden na contact. "(Allergy UK).

 

OKO Magic Milk is een ontwerp van een ​​geheel nieuw type tubeless melk, gebouwd rond synthetische latex samen met afdichtende verbindingen, nooit eerder gezien in de fietsmarkt. Het resultaat is een briljante combinatie van eigenschappen:

  • Lichtgewicht - dit is de <lo-fat> banden sealant.
  • Langere Levensduur (normaal 6-12 maanden) zonder 'klontering' zodat u kunt bijvullen en doorgaan.
  • Velg en band vriendelijk - geen ammoniak (en geen onaangename geur).
  • Geen Latex Allergie probleem.
  • Het sterkste anti-lek van alle tyre-sealants op de markt.
  • Ontworpen voor tubeless ready MTB banden: en voor tubed racebanden.

Het is geen verrassing dat Magic Milk vrienden aan het winnen is over de hele wereld en renners vinden dat het de gevestigde merken verslaat in elk opzicht.

En nu, OKO Magic Milk competitief is getest en de 'perfecte' oplossing is voor Habitat for Humanity, het toonaangevende XCO / XCM WK heren en dames racing team. Gevestigd in Nederland, en ze racen in heel Europa en wereldwijd. Zij gebruiken Stan's No-Tubes wielen met Kenda tubeless-ready banden, maar zal nu een beroep doen op Magic Milk om lekvrij in hun races te blijven. Ze vinden OKO het beste voor hun set-up.

Als gevolg daarvan is OKO ( Tyre-Sealants bv ) uitgegroeid tot een sponsor van de Habitat Mountainbike Team voor seizoen 2015/2016, en het bedrijf is trots om zijn latex-vrije melk technologie toe te voegen aan het indrukwekkende arsenaal van cutting-edge fiets producten van het team.